søndag den 23. september 2012

Akvarel - herlige kursusdage på Ærø

Dyb koncentration på Vester Strand hos nogle af kursusdeltagerne. Her ses: Hanne, Lene og Marijanne
Hvor heldig har man lov at være? Vi holdt vejret på Ærø i weekenden. Og efter pinsens helt overdådige sommervejr, var der igen høj, flot sol, og noget, der mindede om rene sommerdage på øen i Det Sydfynske Øhav, da årets sidste akvarelkursus blev afholdt.
Helle viser vej. Børge og Preben, der bestemt ikke var grønne, fik  vist alligevel en del ud af  gennemgangen af de grønne blandingers hemmeligheder. 

Rammerne omkring det perfekte arrangement stod (udover vejret, øen og deltagerne) Helle Beckmann og hendes visitmydenmark.dk for. Helle var her og der og alle vegne med indsigtsfuld sightseeing og dejlige delikatesser fra øen, mens undertegnede og deltagerne: Lene, Hanne, Keld, Børge og Preben og Marijanne (og Helle og Berit :)) svingede pensler. Kursusomgivelserne kunne ikke være smukkere end dem i Blæsenborg med udsigt til det idylliske Ærøskøbing på den ene side og øhavet på den anden. Med god hjælp fra øens egen Keld Fuglsang blev andendagen også mere end perfekt med et skønt strandhus på Vester Strand.

Den hyggelige og solfyldte karnap i Blæsenborg blev hurtigt centrum for  akvareldemonstrationer, mindfulness og socialt samvær. Her ses undertegnede i færd med at afdække nogle af de grønne blandingers hemmeligheder (Foto: Helle Beckmann) 

 Der var kaffe og kage hos Susanna i det osende atmosfærefyldte Vestergade 44, der var røget smørfisk (mumm), der var Børges herlige hjemmebrændte, ølpølser fra Dunkær slagteren, der var vådt-i-vådt i tørvejr og gåderne om "de grønne", der var sugende og ikke-sugende papir, der var valørskitser og mystikken omkring den lille, forbudte hvide, der sneg sig rundt i skålene, og der var frem for alt veloplagte, medlevende og videbegærlige akvarelkursister, der forhåbentlig alle fik en masse inspiration med sig hjem. Forhåbentlig både til at finde ro - og til ikke at sidde stille.
Preben var ikke den eneste, der studerede de fascinerende spejlbilleder.

Alle vendte formentlig hjem med en påmindelse om, at akvarel er svært, men forhåbentlig også med et indtryk af, at helt umuligt er det ikke. Uanset hvad, var det - akkurat som i pinsen - mildt sagt imponerende at overvære, hvor uforfærdet deltagerne kastede sig ud i halsbrækkende motiver som kogehuse og strandhytter med sære og svære perspektivlinjer og virkeligt krævende farver. Som sidst bidrog deltagerne selv med det allervigtigste: lysten.

Læs mere om turen og se flere billeder i næste uge ...