fredag den 16. januar 2015

Ærøs natur er et lille mesterværk

Kristeligt Dagblad kalder Ærøs Natur for "en vidunderlig stor bog".


Jeg havde knap nok skrevet, at der var rygter om flere gode nyheder, før Kristeligt Dagblad kom på gaden med disse smukke ord om Ærøs Natur:

"Michael Larsen har begået et lille mesterværk om fugleliv, dyr og blomster på Ærø i Det Sydfynske Øhav".

Herefter skal bare citeres fra anmeldelsen, som jeg endnu ikke har set i sin helhed, men jeg tænker, at med den start tager det næppe en helt anden drejning:

"De fleste kender sikkert Michael Larsen som forfatter til gennembrudsromanen "Uden sikker viden", efterfulgt af læsersucceserne "Slangen i Sydney" og "Femte sol brænder". Sidst har han skrevet de to store romaner om Georg Brandes og hans tid: "Den store tid. Aftenlandet" og "Stormen". Men nu viser det sig, at Michael Larsen, der er uddannet journalist og dertil en glimrende akvarelmaler, kan meget mere end det. Han er nemlig også intet mindre end en fremragende naturfotograf med en dertil hørende særdeles omfattende viden om ornitologi, flora og fauna, geografi og geologi. Og Michael Larsen har med brug af disse egenskaber begået et lille mesterværk - eller rettere en vidunderlig stor bog netop om fugleliv, dyr og blomster på det smukke Ærø i Det Sydfynske Øhav."
  
Herefter kan jeg desværre ikke tyde mere i den netbårne version af Kristeligt Dagblad. Men selvsagt har jeg nu også bare travlt med at få anskaffet et fysisk eksemplar af avisen. Og så bare lige: tusind tak for de smukke ord.