onsdag den 26. juni 2013

Særudstilling på Øhavsmuseet åbner i dag

Det har været et travlt forår uden de store opdateringer her på bloggen. Jeg håber dog på at kunne drysse lidt akvarelnyheder af i sommerens løb. Og da det lige nu mest af alt er museumsvejr, vil jeg først gøre lidt reklame for Øhavsmuseet i Faaborg, der i dag har haft fernisering på særudstillingen "Eksistens - Øhavets billeder". På udstillingen, der løber indtil september, kan man opleve værker af bl.a. Els Cools, Faaborg, Solveig Moa, Langeland og nu afdøde Peter Blay, Drejø, og undertegnede (som hunden sagde), der alle har bidraget med værker. Mine egne bidrag er to akvareller fra øhavet.
   "Hvad er Det sydfynske Øhav, og hvad vil vi gerne have det til at være i fremtiden? skriver museumsinspektør, Poul Baltzer Heide, i ledsageteksten til udstillingen med de 14 værker. "Værker og genstande portrætterer på hver sin vis en del af Det sydfynske Øhav i temaerne: sted, mennesker og eftermæle. Der vises værker af Els Cools, Peter Blay, Casper Tybjerg, Solveig Moa, Michael Larsen og L0renz Brønner. Derudover er bl.a. Øhavsmuseets runesten, Aslak, integreret i særudstillingen. Igennem udstillingen skal du stemme om en række udsagn. Eksistens er en tankevækkende udstilling om et sted og dets landskab, og vi glæder os til at byde dig indenfor, vise dig de fremragende værker og høre din mening."

“Bunden er nået” forestiller tre joller, der står på bunden ved Borgnæs en dag, hvor vandet er trukket helt ud af bugten. Både det billede og "Endeløs vinter", der også vises på udstillingen, er kærligtkritiske bud på, hvad øhavet er og måske kunne være.